Translate

2 Ağustos 2012 Perşembe

Doğumdan Önce Okunacak Dua ve Ayetler



Doğumdan Önce ve Doğum Anında Okunması Gereken Sureler
Doğumdan Önce ve Doğum Anında Okunması Gereken Sureler
Doğum, bebek bekleyen anne ve baba ile birlikte, yakın akrabalarında telaşlandığı bir olaydır. Her kes hem annenin hemde doğacak bebeğin sağlığını merak etmektedir. Bebeğin sağlıklı gelişimi için zaten düzenli bir doktor kontrolü yapılmalıdır. Bunun dışında Kuran-ı Kerimden bir çok sure ve ayet şifa olarak kullanılabilmektedir.
Nitekim Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), Hz. Fatıma (r.anh) Annemiz doğum yapacağı zaman, sancılar başlayınca, (kolay doğum yapabilmesi ve zaten doğum yapmaya çalışan annenin zayıf düşmesi sonucu gelebilecek maddi ve manevi tehlikelerden korunması için) Hz. Ümmü Seleme (r.anh) ile Hz. Zeynep binti Cahş (r.anh)’a Annemizin yanına gitmelerini ve başında ayetel kürsi, Araf suresinin 54. ayetini ve muhavezeteyn olarak bildiğimiz Felak ve Nas Surelerini okumalarını söylemiştir.
İşte bu sure ve ayetleri resimleri, arapça okunuşları, türkçe mealleri ve türkçe sesli meallerini sayfamıza ekliyoruz ki ezberlemeniz kolay olsun. Buraya yazdığımız ayetlerin dışında Doğumun kolay olması için sıksık meryem suresi okunabilir (Tecrübem ile sabittir.)

Ayetel Kürsi Arapça Görsel Resim

Ayet-el Kürsi Arapça Metin
Ayet-el Kürsi Arapça Metin


Ayetel Kürsi Türkçe Meali

Allah’dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran, bütün varlıkları ayakta tutandır. O’nu ne gaflet basar, ne de uyur. Göklerdeki ve yerdeki herşey O’nundur. O’nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O’nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar. O’nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek, ona bir ağırlık da vermez. O, çok ulu ve çok büyüktür.

 


Araf Süresi 54. Ayeti Kerime

A'raf Suresi 54. Ayeti Kerime
A’raf Suresi 54. Ayeti Kerime

Arapça Okunuşu

Araf Suresi 54. Ayeti Sesli Dinle

Türkçe Meali

Gerçekte Rabbiniz gökleri ve yeri altı gün içinde yaratan sonra Arş üzerinde hükümran olan Allah’tır, geceyi gündüze bürür; o onu kışkırtarak takip eder. Güneş, ay ve yıldızlar O’nun emrine baş eğmiştir. İyi bilin ki, yaratmak da emretmek de O’na aittir. Ne ulu, o alemlerin Rabbi olan Allah!

 


Felak Suresi Arapça Metin

Felak Suresi Arapça Görsel Metin
Felak Suresi Arapça Görsel Metin

 


Felak Suresi Türkçe Meal

De ki: “Sığınırım o sabahın Rabbine, yarattığı şeylerin şerrinden, Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden, o düğümlere üfleyen üfürükçülerin şerrinden ve kıskançlık gösterdiğinde bir kıskancın şerrinden!”

 


Nas Süresi

Nas Suresi Arapça Görsel
Nas Suresi Arapça Görsel

 


Nas Süresi Türkçe Meali

De ki: “Sığınırım insanların Rabbine, insanların hükümdarına, insanların İlahına; o sinsi vesvesecinin şerrinden, ki, insanların sinelerine vesvese verir durur. Gerek cinlerden, gerekse insanlardan (olsun).”

 


Allah’u Teala tüm anne adaylarına mağfiret etsin, salih, takva sahibi, hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin, Hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Amin
Allah Tüm Ümmeti Muhammed’den Razı Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder