Translate

2 Ağustos 2012 Perşembe

Hasta Kimsenin Kendine Dua Etmesi



Hasta Kimsenin Kendine Dua Etmesi
Hasta Kimsenin Kendine Etmesi
zor ve meşaketli bir gerektiren durumdur. Kul ilk olarak bilmelidir ki, ne firavun, ne nemrut hiç bir zalim ve şaki kişiye Teala hastalık vermemiştir. Rabbimin bize bahşettiği bu hastalık, eğer sabredersek ahiret nimetleri olarak dönecektir.
Nitekim Ebu Hureyre ve Ebu Said (r.a.)’in rivayetlerine göre, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur:Mü’min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü’minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur.
Kaynak: Buhari, Marda 1; Müslim, Birr 52, (2573); Tirmizi, Cenaiz 1, (966).

Görülüyor ki Allah Teala bizlere bela ve müsibetlere sabretmemizi öğütlüyor, Her şey Rabbimizin rızasına ulaşmak içindir. Ancak bu durum şu anlama gelmemektedir. “Hastalık için Allah tealaya dua etmemeliyim, bu hastalığı çekmeliyim” gibi düşüncülere kapılmamak gerekir. Zira derdi veren mevlam, dermanınında aranmasını istiyor. Hastalığa sabır edilerek bu bu hastalık için Allah’a sığınılarak dua edilmelidir.
Örnek bir dua vermemiz gerekirse;

Duanın Arapçası

Arapça okumasını bilenler aşağıdaki resimdeki gösterilen yı tarif edildiği şekilde okuyarak fayda görebilirler.
Hasta Kişinin Kendine Dua Etmesi (Arapça Dua)
Hasta Kişinin Kendine Dua Etmesi (Arapça Dua)

Duanın Türkçesi

Arapça okumasını bilmeyenler türkçe anlamlı bir şekilde de dua edebilirler, tarife uyarak ihlaslı bir şekilde duanızı yapınız
“Allah’ın ismiyle,Allah’ın ismiyle,Allah’ın ismiyle, Vücudumda duyduğum ağrının şerrinden ve sakındığım,korktuğum şu acıdan ve ağrıdan Allah’ın izzet ve kudretine sığınırım.”

Duanın Yapılış Şekli

Dua bitince ellerini kaldırır ve sonra tekrar ağrıyan ve kendine acı veren yerine koyarak aynı duayı bir kere daha okur. Bu şekilde dua yediye tamamlanır
Allah Teala Tüm hastalarımıza sağlık, afiyet, şifa ve sabır versin, ecrini arttırsın. Amin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder