Translate

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Sıtma, Baş Ağrısı, Cüzzam, Baras ve Çeşitli Hastalıklar İçin Dua



Hastalık, Sıtma, Baş Ağrısı İçin Okunacak Esmalar
, Sıtma, Baş Ağrısı İçin Okunacak Esmalar
‘u Tealanın 99 (Doksan Dokuz) ismi şerifi vardır bunlara -ul Hüsna (İsmi Azam) denir. Bu ismi şeriflerin her birinin bir anlamı olmakla birlikte bu isimler ile yapılan duaların geri çevrilmediği Ayet ve Hadislerde haber verilmiştir.. Nitekim Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de, Araf suresinin 180′inci ayeti kerimesinde mealen şöyle buyurmuştur.;

Oysa en güzel isimler Allah’ındır. Onun için siz O’nu onlarla çağırın (dua edin) ve O’nun isimlerinde sapıklık eden mülhidleri bırakın. Yarın onlar yaptıklarının cezasını çekeceklerdir.
Bir Hadis-i Şerifinde Peygamber Efendimiz (s.a.v.);“Allah’ın 99 ismi vardır. Her kim bu isimleri sayarsa, anlarsa, ezberler cennete girer buyurmuştur.

Duaya Allah’ın İsimleri İle Başlamak

Yukarıdaki ayette de okuduğunuz gibi O’nun isimleri ile O’na dua etmemiz istenmiştir. Kendi durumumuzu en iyi şekilde aksettirecek Esma ile dua etmenin faydasını göreceğiz muhakak.
İşte biz sizlere Çeşitli Hastalık durumlarına karşı dualarınızda sığınacağınız Allah Tealanın isimleri şöyledir.

Baş Ağrısı, Sıtma ve Genel Hastalıklar İçin Okunacak Esma

Esma-ul Hüsnadan El-Ğafuru Kulunu Bağışlayan Allah - Arapça
Esma-ul Hüsnadan El-Ğafuru Kulunu Bağışlayan Allah - Arapça

Allah’u Telanın Bu İsmi(El-Ğafuru)’nin Manası

Kulunu Bağışlayan

Bu Esmanın Kullanımı

Her kim humma (sıtma)’ya, baş ağrısına, herhangi bir sıkıntıya veya başka bir hastalığa yakalansa bu ismi şerifi bir kağıda 3 (üç) satır olacak şekilde, her satıra “Ya Ğafuru” (Arapça yazılış şekli ile) Esması üç defa yazar ve yanında bulundurursa, Allah Teala ona şikayetlendiği şeyden verir

Cüzzam ve Baras Hastalığından Korunmak

Esma-ul Husna'dan El-Mecidu - Zatı ve Sıfatları İle Yücelik Sahibidir - Arapça
Esma-ul Husna'dan El-Mecidu - Zatı ve Sıfatları İle Yücelik Sahibidir - Arapça

Allah’u Tealanın Bu İsmi (El-Mecidu)’nin Manası

Zatı ve sıfatları ile yücelik sahibidir.

Bu Esmanın Kullanımı

Her kim cüzzam hastalığından korkarsa, biyz günlerinde (Kameri ayların 12,13,14. günleri) oruç tutar iftar vaktinde bu ismi şerifi çokça tekrar ederse, Allah’u Teala onu Cüzzam ( Bulaşıcı ve ölümcül bir deri hastalığı) ve Baras (Vücutta beyaz lekeler meydana getiren bir deri hastalığı) Hastalığından emin kılar

Hastalıktan yada Hastalıklardan Şifaya Kavuşmak

Hastalıktan Şifa Bulmak İçin Dualarda Zikredilecek Esma Es-Selamu - Arapça
Hastalıktan Şifa Bulmak İçin Dualarda Zikredilecek Esma Es-Selamu - Arapça

Allah’u Tealanın Bu İsmi (Es-Selamu)’nin Manası

Kendisi her türlü eksiklik ve noksanlıktan salim (münezzeh) olan, Kullarına kurtuluş yolunu açandır.

Bu Esmanın Kullanımı

Her kim bu ismi şerifi hastanın üzerine (kendisi ise kendi üzerine) 121 (yüz yirmi bir) defa okursa, Allah’u Teala ona şifa verir.
Bu ismi şeriflerii dualarınızda çokça zikredin. Örnek bir dua “Ey Ğafur olan kulunu bağışlayan Allah’ım, Sen beni bağışla, Ey Selam olan noksan kusurlardan münezzeh olan Allah’ım, Ben noksanım, acizim, sana muhtacım, sen dilemezsen nefes dahi alamam, kalbim çarpmaz, gözüm görmez. Ey Mecid olan Zatı ve sıfatları ile yüce olan Allah’ım, kulluk etmeme mani olacak dert, sıkıntı, hastalık veya yük verme, Bana şifa ver, Sen çok bağışlayansın, Dualara icabet edensin…” gibi çokça zikredilmeli o isimler ile hastalıktan Allah’u tealaya dua ederek sığınılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder